Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου

Την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 θα εορτασθεί για 13η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. 
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!
Από το 2014, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προάγει όχι μόνο το ασφαλές Διαδίκτυο αλλά τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου, στο οποίο όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε. Έτσι, το φετινό σύνθημα είναι: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» («Play your part for a better internet!»). http://www.saferinternet.gr/

Ασφάλεια για νέους στο διαδίκτυο
Η εκστρατεία Get Safe Online, η πρώτη Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης του Κοινού σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο παρέχει σαφείς, αξιόπιστες και πρακτικές συμβουλές για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, δίνοντας τη δυνατότητα ακόμα και στους πιο ευάλωτους χρήστες να προστατεύονται όταν είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.
Στην ενότητα "Υλικό για μαθητές", τα παιδιά και οι νέοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την ασφάλεια των πληροφοριών μέσω μικρών ιστοριών που θυμίζουν κόμικς. Εκτός από τις πληροφορίες σχετικά με την προστασία των πληροφοριών, οι ιστορίες περιέχουν επίσης ασκήσεις και θέματα για συζήτηση.
Περισσότερα μπορείτε να αναζητήσετε εδώ.

Παντοπωλείον "το διαδίκτυο"
Ο ήλιος ρίχνει τα πέπλα του σε ένα συνοικιακό και παραδοσιακό παντοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας. Η μπριόζα και πάντα χαμογελαστή παντοπώλης τακτοποιεί τον πάγκο της με θρησκευτική ευλάβεια.
Η ευγενέστατη παντοπώλης μας είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει κάθε παράλογη απαίτηση, φυσικά... με το αζημίωτο. Άλλωστε, δεν είναι ένα απλό μπακάλικο!
Πόσο ασφαλές, όμως, είναι τελικά ένα παντοπωλείο στο οποίο ΟΛΑ προσφέρονται ανεξέλεγκτα και σε αφθονία χωρίς κανέναν περιορισμό...;
Παρακολουθείτε την διπλά βραβευμένη μας ταινία:

"Η κοκκινοσκουφίτσα στο διαδίκτυο"
Ένα ενημερωτικό βίντεο για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα στο διαδίκτυο :