Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Η ώρα της γης

Από το 2007 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, η εκστρατεία η «Ώρα της Γης» λαμβάνει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Η ώρα της Γης ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2007 από το WWF Αυστραλίας.
Είναι μια παγκόσμια δράση που γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για 1 ώρα για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας. Την πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε, πάνω από 2,2 εκατομμύρια άτομα και 2.000 επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα τους. 

Η Ώρα της Γης 2016 θα είναι η δέκατη χρονιά αυτής της παγκόσμιας καμπάνιας. Η εκστρατεία η «Ώρα της Γης» προσδοκά να κινητοποιήσει το Σάββατο εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο με στόχο να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στην 21η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στο Παρίσι για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Σε περισσότερες από 170 χώρες, στις 20:30 τοπική ώρα, μνημεία και αξιοθέατα, όπως το Εμπάιρ Στέιτ στη Νέα Υόρκη και ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, θα βυθιστούν στο σκοτάδι, ενώ όλοι (πολίτες, επιχειρήσεις, κλπ) καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα.
Στόχος της πρωτοβουλίας του Διεθνούς Ταμείου για τη Φύση (WWF) είναι να υπενθυμίσει ότι η ενέργεια που καταναλώνεται έχει ένα κόστος για τον πλανήτη και να υποκινήσει τις κυβερνήσεις και τους ιδιώτες να δράσουν για το κλίμα. Τα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, φυσικό αέριο, πετρέλαιο), που χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τις μεταφορές, ευθύνονται για τα τρία τέταρτα των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Έτσι λοιπόν, σήμερα Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 20:30 – 21:30, καλείσαι να πάρεις μέρος στην Ώρα της Γης και να ενωθείς με τον υπόλοιπο πλανήτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, απλά σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα και στέλνοντας έτσι το δικό σου συμβολικό μήνυμα.
Φυσικά μια ώρα στο σκοτάδι δεν δίνει λύση στην κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι κλείνοντας μαζί τα φώτα μπορούν να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα ότι νοιάζονται για το περιβάλλον.

πηγή: www.wwf.gr & www.econews.gr